21 February 2007

За Търново и британските нашественици ...

И това доживяхме ...

Във Велико Търново от около година се издава вестник Frontier Times, със специализирани новини и информация за английските колонисти в града. Преди малко открих ,че вестника има и он-лайн версия, която може да разгледате тук и вече се разпространява на територията на цяла България.

Дори и Серго Станишев се зачита във Frontier Times от време на време :)))

А ето го и отбора , който стои зад начинанието.

Доста често съм бил скептик относно англо-говорящите заселници , които прииждат напоследък в града ни , но като се замисля в цялата тази работа има и доста хубави неща.

Част от заселниците са наистина обикновени прошляци и пияници , които живеейки вече повече от година са успели да научат къде се намира само домашния им адрес и този на 2-3 от кръчмите , които посещават, нищо друго ...

Голяма част обаче от британците , които са си харесали Велико Търново за място за живеене са доста интелигентни и ерудирани хора , които обогатяват социалния живот на града. Има архитекти , които прекарват 10 месеца в година в старо престолния град , а останалите 2 в бизнес пътувания по предаване на проекти в Англия . Има и такива , които се захващат с доста приятни и полезни инициативи , като една реномирана преподавателка по актьорско майсторство от Единбъргския Университет , която се зае с репетициите и поставянето на пиеси с български и британски актьори в театралния салон на читалище "Надежда" ... в този същия салон където е заседавало и 1-вото Велико Народно Събрание .

Общо взето плюсовете от това Британско Нашествие са като че ли повече от минусите . Остава само да се надяваме да не стане така ,че един ден от Боляри да се превърнем в Knights :)))

1 comment:

Anonymous said...

Това е много хубаво! :)
Хесапов