28 March 2007

Поредното безобразие в нашата Държава!

Известният от една камара телевизионни предавания дерибей Гео Дундаров оправдан за 10 незаконни строежа край Елена!

ВЛАДЕТЕЛЯТ НА ЕЛЕНСКИТЕ ЛОВНИ ПОЛЕТА БЕ ОПРАВДАН ВЧЕРА ПО ДЕЛОТО ЗА НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО. Безумното решение е дело на съдията Пею Приходков въпреки всички усилия на прокуратурата. Само за 6 месеца бе приключено разследването преди броени месеци и внесен обвинителен акт в местния съд от районния прокурор Красимира Христова, която вчера също не си вдигаше мобилния телефон! Защо 44-годишният шеф на фирма „Гимел” с огромен чифлик в Eленския балкан не е виновен, щяло да стане ясно след написване на мотивите по делото. Апелативният прокурор Аня Димова научи от пресата за скандалното решение и каза, че със сигурност тази присъда ще бъде протестирана.

„… По това дело се оказа, че въпросните земи не са земеделски и аз винаги съм вярвал в съдебната система. Това ще се случи и с другото дело срещу мен и хората ми за побой и грабеж. Аз наистина съм благодетел на Еленския балкан и ще го докажа”, каза снощи Гео Дундаров.

ДАНО ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ПРАВ, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ЗА ПОРЕДЕН път се обезсмисля тежък труд на полиция и прокуратура. Отделно РДНСК обяви въпросните строежи в чифлика му за незаконни и за подлежащи на събаряне!

27 March 2007

В знак на признателност или какви хора са нужни на България.

Господ здраве да дава на такива като Георги Ганчев !

Преуспелият великотърновец от Лас Вегас предостави безвъзмездно на МОБАЛ супер модерна хирургична апаратура на стойност 500 000 евро !

„Трябва да имаш сърце, за да инвестираш в медицината”, казва Георги Ганчев

Великотърновецът Георги Ганчев, който е живял 10 години в Америка, закупи и предостави на областната болница безвъзмездно медицинска апаратура за 500 000 евро. Техниката е от фалирала болница в Гринбей, в щата Уискънсън, и почти не е употребявана. От тази апаратура, която се използва основно в неврохирургията, са произведени само 500 броя, а създателят на новото ноу-хау е немец. В България такава техника има само във Военната болница, но тя е от по-старо поколение.

Щастлива случайност отвежда в Америка 19-годишния Георги, който разказа, че това е било неговата най-голяма мечта от детинство. От вестник прочита, че плевенска фирма урежда 7-дневна екскурзии за Щатите. И макар да е съвсем млад, приемат на интервю младежа в американското посолство в София. Още след разговора от комисията съобщават, че великотърновецът е одобрен и да дойде следобед да си получи визата.

„Тръгнах за Америка с мизерни пари, баща ми вече беше пенсионер. Поисках от приятели, но никой не ми даде. Дори дядо ми. А сега, знаеш ли, колко ми искат?", си спомня Георги. Така търновецът каца със 150 долара в Ню Йорк. После решава да отиде на гости при приятел във Флорида, обаче не го намира. Но се запознава с други българи и остава там.

Година и половина Георги Ганчев чисти магазини при един поляк, но после поема сам бизнеса. Събира някой лев. След две години решава да отиде на екскурзия в Лас Вегас и остава там. „Бях 248 000-ият гражданин, който се регистрира да живее там, в момента градът е над 3 млн. души. Градът е израснал пред очите ми, казва великотърновецът. Кара такси, работи в заведения, сближава се с българи.

После Георги, завършил строителния техникум във Велико Търново, се запознава с богат евреин, собственик на известната канадско-американска фирма „Трипъл файф”, разположена на три континента. Той му помага много в строителния бизнес в Лас Вегас. Българинът започва да строи офиси и къщи, признава, че доста работи е научил от евреина, който е собственик на най-големия мол в САЩ, на баскетболната зала в Лос Анжелис. Построява си собствена къща, замогва се. За разлика от много българи, аз не проиграх парите се в казината на Лас Вегас, признава търновецът.

Нелепата смърт на бащата на Георги връща успелия българин във Велико Търново. Много се чудих дали да се върна, но сега се запалих по медицината след смъртта на баща ми и реших да помагам на търновската болница, която работи със стара апаратура, казва бизнесменът. Ганчев смята, че американската апаратура ще подтикне Щатите да инвестират във Велико Търново. Той прави сравнение с американските болници и мечтае и в България да посрещат пациента като роднина.

Георги Ганчев разказа, че като пристигнала медицинската техника от Гринбей на митницата в софийското летище, имало голям хаос. В това време се обадили с предимство да обмитят дисковете на Слави Трифонов. Митничарката обаче отсякла: „Слави да чака”. По-важно е да се спаси човешки живот и за два часа апаратурата била освободена.
Искам не болните да ходят в София да се лекуват, а тук - във Велико Търново, да разполагат с модерна техника и моите съграждани да бъдат уважавани, твърди младият бизнесмен. Георги Ганчев заяви, че ще помогне с медицинска техника и на още няколко големи болници в страната и вече води преговори с директорите им.

Макар да си е продал богатството в Лас Вегас, преуспелият великотърновец поддържа връзка с еврейския си приятел Джоузеф. Вероятно ще успея да го убедя да инвестира във Велико Търново в областната болница. А защо да не построим модерен медицински център?

Трябва да имаш сърце, за да инвестираш в медицината, защото парите се връщат след години, твърди Ганчев. Разбира се, 31-годишният мъж си има и друг бизнес, има автокъща, занимава се със строителство и др. Знае за проблема на търновското неонатологично отделение, което има нужда от апарати за доотглеждане на недоносените бебета. Още повече че след месец очаква първото си дете.

Георги Ганчев разказа, че в Америка вече са в употреба нови хапчета за диабетици. Великотърновецът обеща, че ще се постарае да се ускори разпространението им в България, защото кой знае след колко години биха дошли у нас.
А с новата американска апаратура великотърновските неврохирурзи спасиха живота на две жени и един мъж, които се чувстват добре и вече са изписани. За пръв път неврохирурзите оперираха дефект на мозъчен кръвоносен съд и тумори на хипофизата.