26 September 2007

Мария Папазова - производител на Декоративни Храсти.

Преди около 3 месеца стартирахме един проект , който беше направен от мен и съпругата(голям екип сме с нея :)) но и от кодера Деян и програмиста Ицо. Та цялата работа се състоеше в това, да помегнем на семейното начинание, което захвана майка ми след като се пенсионира. Това е сайта www.hrasti.com . И както се получава в много случаи , когато не си обременен от кретенски клиентски изисквания, срокове и правиш нещо изцяло по твой вкус и усмотрение, резултатите могат да се окажат изненадващо добри. Но ... за това малко по-надолу.След като видя начинанието , един познат(от фирма в бранша доста уважавана от мен) ми сподели, че сайта е толкова добър , че ако беше направен в нормална държава и в нормални условия би трябвало да бъде доста печеливш(един вид да кърти плочника:) ... да чукна на дърво , но лека - полека започва да се усеща , че може би и нашата родина е що годе нормално място.

Грубата статистика сочи, че за тези 3 месеца сайта е посетен от 35,210 ( 3,336 oт България) посетители и беше представен на вече неизвестен брой уеб дизайн галерии ... Ще ми се да спомена за някой от тях с благодарности :

"This is another design from a language that I don’t understand at all but I just had to add because it is one of serious piece of eye candy. From what I gather with their images, they sell plants, trees and the like. Hrasti is in my top 10 best designs just by it’s shear looks and extraordinary attention to detail. Hrasti, you guys rock."

Thedesignedtree.com

"Whatever this site is about, I hope it does well! The design is amazingly eyecatching and detailed, colors look great, and well… Not much to say! A very welcomed addition to InspirationKing at these “simple web 2.0” days."

Inspirationking.com

"Днес, прехвърляйки RSS новините, забелязах че Vitamin са публикували линк към БГ сайт - hrasti.com. Линкът е в секцията "седмичен избор на хубави сайтове" и наистина заслужава да бъде отбелязан. Сайтът е с много свеж дизайн, има хубава графика, подреден е добре и HTML-а изглежда много грамотно написан.

Поздравления за автора, който се е подписал като Мечо :). По-смело приятелю... "

Росен Василев

Tutorialblog.org го представиха в списъка си за 30-те най-добри сайта за месец август наред с такива неща , като новият сайт на Apple и т.н.

Едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички за добрите думи и оценки!

Сега 3 месеца по-късно фен-клуба на hrasti.com взе да се разширява географски и с първите копия и имитации от Чешката република и Китай ...

А покрай всичко това ... получихме и доста предложения за работа. Или както се казваше в един от дивите разкази на Николай Хайтов ; "Има ли майсторлък - парите сами ще дойдат."

Да не забравя да добавя , че и храстите които предлагаме са с качество съответващо и на сайта ;) Така, че не се чудете вече от къде да озелените двора си ... Заповядайте!2 comments:

Bruce Wayne said...

кой е правил дизайна? супер добра работа!

Търновец said...

Аз и жената ... Благодаря! :)